najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Vanredne izbore održati do 22. maja

Predsednik Skupštine Vojvodine i Saveza vojvodjanskih Madjara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je danas da vanredni republički parlamentarni izbori treba da se održe istoga dana kada i redovni pokrajinski i lokalni izbori, odnosno u periodu izmedju 22. aprila i 22. maja ove godine.

“Kao predsedniku Skupštine Vojvodine jako mi je važno da očuvam integritet institucije, odnosno da se poštuju proceduralni rokovi. To znači da izbori treba da budu održani ne ranije od 22. aprila i ne kasnije od 22. maja. U tom smislu ću inicirati razgovore i zastupati taj stav”, rekao je Pastor agenciji Beta.

Dodao je da, kao predsednik SVM-a, smatra da raspisivanje vanrednih republičkih parlamentarnih izbora može da se tumači “na ovaj ili na onaj način”, ali da do njih mora doći u momentu kada premijer Srbije (Aleksandar Vučić) podnese ostavku.

“Srpska napredna stranka, odnosno njen lider Aleksandar Vučić doneo je odluku o raspisivanju vanrednih parlamentarnih izbora. To je stranačka, odnosno njegova lična odluka, koja se može ceniti na ovaj ili onaj način, ali se mora prihvatiti kao realnost”, kazao je Pastor.

Kako je naveo, SVM je spreman za izbore, te sa aspekta predizborne kampanje odluka o raspisivanju vanrednih republičkih parlamentarnih izbora ne znači ništa novo.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike