Vazduhoplovna akademija besplatno školuje pilote

BEOGRAD – Vazduhoplovna akademija u Beogradu jedina je državna škola u regionu u kojoj će se učenici besplatno školovati za pilota, pišu današnje „Večernje novosti“.

Škola će od ponedeljka odnosno od ove školske godine, organizovati teorijsku obuku đaka za dobiajnje prve pilotske dozvole (PPL), navodi list.

Prva generacija učenika koja će besplatno imati priliku da u teoriji „otkrije“ tajne pilotskog poziva, biće učenici treće godine na obrazovnom profilu – tehničar vazdušnog saobraćaja. Tako će biti nastavljeno i narednih godina.

Goran Cvijović, direktor ove škole kaže da je izmena vaduhoplovne regulative naložila i reorganizaciju nastavnih planova i programa i njihovo usklađivanje sa novim propisima.

„Prvi put će deca u državnoj školi imati teorijsku obuku za sticanje PPL dozvole i to u sklopu redovnog nastavnog plana. Oni će zatim sa potvrdom o završenom teorijskom delu moći u Direktoratu za civilno vazduplovstvo da polažu taj ispit. Zatim moraju da odrade određeni broj letačkih sati i polože taj deo“, objašnjava on.

Jedino ograničenje za PPL dozvolu je, kako ističe, da budu potpuno zdravi.

Vazduhoplovna akademija je od prošle godine u programu dualnog obrazovanja i praktičnu nastavu jednom nedeljno đaci imaju u Vojsci Srbije, MUP-u, Ministarstvu odbrane, „JAT tehnici“, „Er Srbiji“.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike