U trendu

Velimir Ilić: Vlast i opozicija moraju da pregovaraju, ne može samo SNS da odlučuje o izborima

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić izjavio je danas da ne mogu predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka (SNS) sami da odlučuju da li će da se raspišu izbori i da i ostale partije treba da se izjasne o stanju u Srbiji.

Ilić je naveo da mora da se pregovara, jer bez zajedničkog dogovora vlasti i opozicije i zajedničkih uslova sa sredjenim spiskovima i slobodnim medijima, ne može nijedno pitanje da se razreši.

„Vučić sa svima hoće da razgovara, samo ne sa svojim narodom. Broji gradjane umesto da rešava probleme“, kazao je Ilić.

Govoreći o obeležavanju 20 godina od početka NATO bombardovanja, Ilić je rekao da tamo nije trebalo da govori Vučić i ostali „profiteri“, već borci i učesnici rata, jer to nije „reklamna manifestacija“.

„Videla se velika podela u Srbiji i nju izaziva sam predsednik i SNS, koji dele zemlju na SNS-ovu i ostalu Srbiju“ , rekao je Ilić.

Jedan od osnivača Nacionalnog centra Mirko Jović kazao je da u Srbiji trenutno postoje dve „neodgovorne“ grupacije i da Nova Srbija zahteva hitno sazivanje okruglog stola.

On je dodao i da vodje Saveza za Srbiju zaboravljaju da postoje i druge parlamentarne stranke, kao i da ljudi iz SzS-a ne treba da pokreću akcije rušenja vlasti na ulici dok ne potroše „sve ostale karte“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.