najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Verske vodje na Kosovu pozivaju na dijalog

Predstavnici islamske, katoličke i protestanske verske zajednice na Kosovu pozvali su danas lidere političkih partija na dijalog i zatražili da prestanu sa izjavama koje podstiču nasilje.

Kosovski muftija Naim Trnava, katolički biskup Dod Djerdji i Driton Krasnići iz Protestanskle crkve su na zajedničkoj konferenciji za novinare u sedištu Kosovske biskupije pozvali lidere da se vrate razumu i da se založe da deluje, kako su rekli, “ljubav srca za razumevanje, dijalog i zajedničku izgradnju budućnosti dece i celog naroda”.

“Ne mislim da treba da pretimo jedni drugima niti snagom naroda niti snagom vlasti, već snagom dijaloga i ljubavlju srca, jer je to jedini način koji sve ljude vodi ka miru i u državi koja zaslužuje da bude deo evropske kulture i civilizacije”, rekao je Djerdji.

Kosovski muftija Naim Trnava je pozvao predstavnike stranaka da iskažu “smelost, snagu, znanje i viziju” i da deluju jedinstveno kako bi se izašlo iz sadašnje situacije.

“Neka sednu i neka se dogovore o što boljoj budućnosti zemlje”, rekao je Trnava.Poziv za ujedinjenje političkih lidera je sa konferencije za medije uputio i Driton Krasnići iz Protestanske crkve.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike