U trendu

Verske vodje na Kosovu pozivaju na dijalog

Predstavnici islamske, katoličke i protestanske verske zajednice na Kosovu pozvali su danas lidere političkih partija na dijalog i zatražili da prestanu sa izjavama koje podstiču nasilje.

Kosovski muftija Naim Trnava, katolički biskup Dod Djerdji i Driton Krasnići iz Protestanskle crkve su na zajedničkoj konferenciji za novinare u sedištu Kosovske biskupije pozvali lidere da se vrate razumu i da se založe da deluje, kako su rekli, „ljubav srca za razumevanje, dijalog i zajedničku izgradnju budućnosti dece i celog naroda“.

„Ne mislim da treba da pretimo jedni drugima niti snagom naroda niti snagom vlasti, već snagom dijaloga i ljubavlju srca, jer je to jedini način koji sve ljude vodi ka miru i u državi koja zaslužuje da bude deo evropske kulture i civilizacije“, rekao je Djerdji.

Kosovski muftija Naim Trnava je pozvao predstavnike stranaka da iskažu „smelost, snagu, znanje i viziju“ i da deluju jedinstveno kako bi se izašlo iz sadašnje situacije.

„Neka sednu i neka se dogovore o što boljoj budućnosti zemlje“, rekao je Trnava.Poziv za ujedinjenje političkih lidera je sa konferencije za medije uputio i Driton Krasnići iz Protestanske crkve.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar