najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Verujem u reč nemačkih političara o otvaranju poglavlja

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je večeras da veruje u iskrenost i reč nemačkih političara o otvaranju prvih pregovaračkih poglavlja sa EU kao i da očekuje skori početak tih pregovora.

“Oni su dali reč i to će da ispune”, kazao je predsednik Vlade gostujući na Radio-televiziji Srbije.

Komentarišući rezultate bečkog Samita zemalja Zapadnog Balkana, Vučić je naveo da je za Srbiju važno što je kancelarka Angela Merkel pozvala nemačke firme da ulažu u region, a istako je i da su se na konferenciji čule “važne stvari za rešavanje migrantske krize”.

“Posle tog poziva kancelarke Merkel, očekujem nove nemačke investicije u Srbiji. Za nas je važno da radimo na ekonomskim reformama, a ako nastavimo kao do sada, verujem da ćemo infrastrukturne projekte o kojima smo danas pričali, uspeti da završimo na najbolji način za našu državu i građane”, kazao je premijer.

Vučić je rekao da je Vlada posebno zainteresovana za izgradnju autoputa od Niša do Merdara i dalje preko Prištine do Drača, jer bi taj projekat mogao ekonomski da pokrene “nerazvijene delove Nišavskog okruga i Toplice”.

“To će biti važan projekat koji predviđa izgradnju 77 kilometara autoputa od Niša do Merdara. Očekujem da ćemo mi pre Albanije, već krajem oktobra ili početkom novembra 2016. godine, krenuti u realizaciju tog projekta, a u isto vreme ćemo privoditi kraju i radove na Koridoru 10”, rekao je Vučić.

Kako je naveo, na Srbiju se danas gleda kao na “odgovornu, evropsku zemlju koja drži do svoje reči”.

“Kancelarka Merkel koja – da se ne lažemo – ima odlučujuću ulogu u Evropi, rekla je da nije iznenađena što smo uradili svoj posao jer je to i očekivala. To je priznanje građanima Srbije a mi moramo nastaviti sa ekonomskim reformama tako da u 2016. godini rast bude veći od dva odsto a u 2017. i preko tri”, ocenio je premijer.

Govoreći o migrantskoj krizi, Vučić je ocenio da će ona “dugo” trajati ali i da će “odlučnost” Angele Merkel da se taj problem reši, biti signal i drugim institucijama da brže deluju.

“Mi u Srbiji radimo na tome da zaštitimo te ljude, ali da pri tome ne narušimo naše nacionalne i državne interese. Sad čekamo plan EU o rešavanju krize koga će se Srbija pridržavati. Kad se usvoji taj plan biće bolje nego što je danas kada se ne zna ni šta je cilj nikakva je taktika”, rekao je premijer.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike