U trendu

Veselinović: Srbija ušla u novu fazu protesta, vlast nema odgovor na jedinsvo naroda i opozicije

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju (SzS) Janko Veselinović izjavio je danas da su protesti „Jedan od pet miliona“, održani prošlog vikenda pokazali da vlast „nema odgovor na jedinstvo naroda i opozicije“.

Kako se navodi u saopštenju SzS-a, Veselinović je, nakon sastanka sa političkim organizacijama koje su potpisale „Sporazum sa narodom“, rekao da je Srbija nakon dogadjaja od prethodnog vikenda ušla u novu fazu protesta, kao i da su potpisnice Sporazuma podržale „intenziviranje protesta širom Srbije“.

Veselinović je naveo i da su uslovi za održavanje „fer i poštenih izbora“ davno isporučeni režimu, ali da on odbija da odgovori na njih.

„U cilju ostanka na vlasti, ovaj režim se više ne koristi samo lažima i medijskim manipulacijama, već je Aleksandar Vučić odlučio da svoju poziciju brani silom. Dokaz za to su kordoni policije i žandarmerije koje su lažni doktor Nebojša Stefanović i njegov gazda izveli pred demonstrante“ , kazao je Veselinović.

On je, kako se navodi u saopštenju, naveo da su potpisnici Sporazuma sa narodom dogovorili dalje korake i da će tome pristupiti „odgovorno“ sa ciljem promene sistema koji „ignoriše“ gradjane i „obesmišljava“ institucije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)