Veselji: Nijedan zapadni partner trenutno nije na strani PR

PRIŠTINA – Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji izjavio je da treba sačuvati prijateljstvo sa SAD i ne dozvoliti da, kako je naveo, Srbija ima koristi od grešaka Kosova, ukazujući da nijedan zapadni partner trenutno nije na strani Prištine u vezi s taksama na robu iz centralne Srbije.

Veselji je za RTK rekao da nije trebalo dozvoliti da dođe do situacijje da američki državni zvaničnici pošalju pismo trojici kosovskih lidera u kojem traže ukidanje taksi.

Veselji tvrdi da Srbija zaslužuje takse, zbog, kako je rekao, nekorektnog ponašanja prema građanima i institucijama Kosova tokom dve decenije, ali je dodao da Kosovo treba ozbiljno da shvati SAD.

On je naveo da ne treba dozvoliti da međunarodni partneri dele isti stav sa Srbijom povodom taksi.

„Među nama nema rivalstva, treba da budemo mudri i donesemo odluke kako da prevaziđemo situaciju od koje bi Srbija imala koristi. Mi ne smemo dozvoliti Srbiji da pobedi. Moramo da održimo naše partnerstvo sa SAD i Zapadom. Ni jedan zapadni partner trenutno nije na našoj strani po ovom pitanju“, naveo je Veselji i dodao da je to bio razlog zašto je predložio privremenu suspenziju takse.

(Tanjug)

Napišite komentar