U trendu

Veselji razrešio dužnosti sve kadrove DPK-a optužene za korupciju i kriminal

Predsednik Demokratske partije Kosova (DPK) Kadri Veselji razrešio je danas dužnosti sve kadrove DPK-a u Vladi, Skupštini, lokalnim samoupravama i samoj partiji koji su optuženi za korupciju, kriminal i zloupotrebu službenog položaja.

Veselji na konferenciji za novinare u Prištini nije govorio o imenima ali su medju razrešenim kadrovima ministar, zamenik ministra, njegov savetnik, poslanik Skupštine Kosova, nekoliko predsednika ogranaka DPK-a i članovi rukovodstva stranke na centralnom nivou.

„Ovom odlukom ne prejudiciram njihovu krivicu i ishod sudjenja. Kada budu oslobodjena optužnica, imaće zasluženo mesto u stranci i u institucijama“, rekao je Veselji. 

On je podsetio da se nakon ponovnog izbora za predsednika DPK-a „obavezao da će se maksimalno angažovati protiv korupcije, nepotizma i negativnih pojava zloupotrebe“.

„Odlukom postavljamo nove etičke standarde koji treba da se prošire i na druge stranke vladajuće koalicije“, kazao je lider DPK-a i dodao da ta stranka neće podržati ni funkcionere iz ostalih partija koji se sumnjiče za ista krivična dela.

(Beta)

Napišite komentar