najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vesić: Beograd treba da pomaže razvoj drugih gradova

Kruševac i Beograd mogu da saradjuju u više oblasti, a Beograd kao prestonica ima obavezu da pomaže razvoj drugih gradova, kazao je menadžer Grada Beograda Goran Vesić, nakon sastanka sa gradonačelnikom Kruševca Dragijem Nestorovićem.

„Beograd ima obavezu ne samo da vodi računa o sebi već i da saradjuje s drugim gradovima, on kao prestonica, najveći grad, mora da utiče i da pomaže razvoj drugih gradova“, rekao je Vesić nakon sastanka u Gradskoj upravi u Kruševcu.

Planina Jastrebac, s kojom Grad Kruševac ima ozbiljne namere je, kako je dodao, jedno od mogućih polja saradnje, jer beogradski Centar dečijih letovališta ima potrebe da širi kapacitete za boravak dece iz Beograda.

„Mislim da bi zajedno s nadležnim u Kruševcu mogli da uredimo neki od tih objekata ili da uradimo neki novi u koji bi bila smeštena deca iz Beograda ali i iz Kruševca i da na taj način pomognemo razvoj Jastrepca“, rekao je Vesić, podsetivši da Centar ima objekte na Goču, Rudniku, Tari te da bi Jastrebac mogao da bude još jedna od planina za odmor dece predškolskog i nižeškolskog uzrasta.

Saradnja dva grada je, kako je dodao, moguća i na polju kulture, posebno pri formiranju dečije ustanove, u čemu Beograd, koji ima pet institucija koje se bave decom, može da pomogne pri osmišljavanju koncepta.

Napomenuo je da postoji i mogućnost zajedničkog učestvovanja na projektima za koje se novac dobija iz evropskih fondova.

Vesić je danas obišao i osnovnu školu u Velikoj Lomnici, nedaleko od Kruševca, kojoj je poklonio jedan kompjuter.

Objasnio je da je to rodno selo njegove majke, u kome je provodio letnje raspuste, te da je ovo bila prilika da poseti Lomnicu, koju mnogo voli.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike