Vesić i Đilas – nije za poređenje

GRDELICA – Goran Vesić i Dragan Đilas, jednostavno, nisu za poređenje, kazao je predsednik Aleksandar Vučić, odgovarajući na pitanja novinara nakon obilaska radova na Koridoru 10 kroz Grdelicu.

„Pretpostavljam da Vesić nije simpatičan nikome, ili možda malom broju ljudi, a sa mnom je bio u sukobu još od studentskih dana“, primetio je Vučić na pitanje novinara o Đilasovom komentaru na račun zamenika gradonačelnika „nismo svi Vesić“.

Vučić je sledećim rečima naveo u čemu je razlika između Vesića i Đilasa:

„Vesić je bio član DS i borio se za neke svoje ideje još od devedesetih, za razliku od Đilasa koji nije imao nikakvih ideja. Vesić nije ni tada bio bogat, a mislim da to nije ni danas“, rekao je Vučić.

Ali, kako kaže, borio se, „nekad čisto, nekad prljavo, ali se borio“, a proterali su ga iz DS jer je bio blizak Đinđiću, a vrh DS je hteo da se obračuna s Đinđićevim nasleđem.

Vesić, nastavio je, devet godina nije ušao u DS, ali nije ni jednu ružnu reč o njima rekao.

Kad je ulazio u SNS, znao je da mnogim naprednjacima neće biti drago jer su oni došli iz SRS, kao što im nisu bili dragi ni ljudi iz G17, odakle je Zorana (Mihajlović) došla, podsetio je Vučić i dodao:

„Ali, ja sam mu rekao da smo mi neke stvari promenili, neke nove ideje imamo, ako je on za to, a ja ću da platim najveću cenu zbog promene plana, i ako mu se to dopada neka dođe. I, on je samo pratio ono za čim je išao, kao što je činio dok je bio kod Đinđića“, kaže predsednik.

Na drugoj strani, dodao je, Đilasu je jedina ideja uvek bila samo da pljačka i otima, obogatio se dok je bio na vlasti, sam priznaje 25 miliona evra, a ko zna šta sve nije priznao, niti prijavio…

„I vi upoređuete Vesićevo potkrovlje i to što se on danas bori s Đilasom? Pa, to su stvari koje moramo da poštujemo, sviđao mi se Vesić ili ne, a prema ovom lopovu i prevarantu…nemam šta da dodam“, poručio je Vučić.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike