U trendu

Vizne olakšice privukle bi egipatske investitore

Ambasador Egipta u Beogradu Ezeldin Fehmi ocenio je danas u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem da bi egipatskim investicijama put u Srbiju bio olakšan ukoliko bi se pojednostavila procedura za dobijanje viza.

Dačić je sa Fehmijom razgovaro o načinima za unapredjenje saradnje dve zemlje u svim oblastima od zajedničkog interesa, a posebno o aktuelnim pitanjima iz domena multilateralne diplomatije, saradnji u Ujedinjenim nacijama i agencijama iz sistema UN-a, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Tokom susreta konstatovano je da se izmedju čelnih funkcionera dve zemlje ostvaruje sve kvalitetniji politički dijalog, a da oblasti ekonomije, odbrane, kulture i turizma pruÅŸaju velike mogućnosti za dalje unapredjenje saradnje.

Dačić je pozvao ministra spoljnih poslova Egipta Sameha Å ukrija u posetu Beogradu i poručio da Egipat danaÅ¡nju Srbiju moÅŸe smatrati svojim istinski doslednim prijateljom u regionu Balkana.

Pozivajući se na tradicionalno prijateljstvo dva naroda iz perioda nastanka Pokreta nesvrstanih, Dačić je egipatskom ambasadoru ukazao da Srbija, kao sukcesor SFRJ, baÅ¡tini i tadaÅ¡nji odnos drÅŸave prema Egiptu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.