najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vizne olakšice privukle bi egipatske investitore

Ambasador Egipta u Beogradu Ezeldin Fehmi ocenio je danas u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem da bi egipatskim investicijama put u Srbiju bio olakšan ukoliko bi se pojednostavila procedura za dobijanje viza.

Dačić je sa Fehmijom razgovaro o načinima za unapredjenje saradnje dve zemlje u svim oblastima od zajedničkog interesa, a posebno o aktuelnim pitanjima iz domena multilateralne diplomatije, saradnji u Ujedinjenim nacijama i agencijama iz sistema UN-a, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Tokom susreta konstatovano je da se izmedju čelnih funkcionera dve zemlje ostvaruje sve kvalitetniji politički dijalog, a da oblasti ekonomije, odbrane, kulture i turizma pružaju velike mogućnosti za dalje unapredjenje saradnje.

Dačić je pozvao ministra spoljnih poslova Egipta Sameha Šukrija u posetu Beogradu i poručio da Egipat današnju Srbiju može smatrati svojim istinski doslednim prijateljom u regionu Balkana.

Pozivajući se na tradicionalno prijateljstvo dva naroda iz perioda nastanka Pokreta nesvrstanih, Dačić je egipatskom ambasadoru ukazao da Srbija, kao sukcesor SFRJ, baštini i tadašnji odnos države prema Egiptu.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike