U trendu

Vlada da odbaci sporazum o telekomunikacijama na Kosovu

Demokratska stranka Srbije (DSS) saopštila je danas da je Vlada Srbije dužna da odbaci sporazum o telekomunikacijama na Kosovu i da prekine proces evrointegracija.

„Ispostavljanje novih ucena EU tokom tzv. tehničkih pregovora Beograda i Prištine potpuno je očekivana posledica pogubnog istrajavanja vlasti da vodi politiku koja ulazak Srbije u EU utvrdjuje kao državni prioritet i izbor koji nema alternativu“, navela je DSS u saopštenju.

DSS je dodala da „ultimatum“ da se Srbija odrekne imovine Telekom Srbije na Kosovu i Metohiji ne može da predstavljaju bilo kakvo iznenadjenje

„Ako je predsednik Vlade Srbije zaista zatečen i iznenadjen zahtevom EU da Srbija potpiše u Briselu po svemu neprihvatljiv sporazum o telekomunikacijama na Kosovu, onda se samodeklarisao kao naivni i kratkovidi političar, nedostojan funkcije koju vrši. A naivan svakako nije“, navela je DSS.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je juče da se od Srbije traži da se odrekne imovine Telekoma Srbije na Kosovu i da Beograd treba do nedelje da se izjasni da li prihvata ili ne prihvata sporazuma o telekomunikacijama.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će o predlogu sporazuma o telekomunikacijama na Kosovu koji je stigao iz Brisela, odlučiti narednih dana i da će odluka biti teška, jer može da ima teške političke posledice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.