Vlada donela odluku o nagradi AP Vojvodine

NOVI SAD – Vojvođanska vlada je danas utvrdila Predlog pokrajinske skupštinske odluke o ustanovljavanju nagrade AP Vojvodine i pokrajinskih priznanja, saopšteno je posle sednice vlade kojoj je predsedavao predsednik Igor Mirović.

Kako se navodi, tim dokumentom se predlaže da se ustanovi Nagrada AP Vojvodine „Mihajlo Pupin“, kao najviše priznanje koje se dodeljuje pojedincima za dugogodišnji rad, lično zalaganje i izuzetne rezultate u svim oblastima stvaralaštva, čime je dat trajan doprinos razvoju AP Vojvodine.

Predloženo je da se ustanove pokrajinska priznanja za značajna ostvarenja, i to: u oblasti kulture – „Ferenc Feher“, umetnosti – „Pavle Jovanović“, obrazovanja – „Đorđe Natošević“, nauke – „Milutin Milanković“, privrede – „Lazar Dunđerski“, sporta – „Momčilo Tapavica“, ljdskih i manjinskih prava – „Ljudevit Mičatek“ i ravnopravnosti polova – „Milica Tomić“.

Pokrajinska nagrada i priznanja dodeljuju se povodom datuma od pokrajinskog značaja, i to: Dana prisajedinjenja Vojvodine Kraljevini Srbiji (25. novembar), dana obeležavanja Majske skupštine (15. maj) i Međunarodnog dana ljudskih prava (10. decembar).

Na današnjoj sednici utvrđen je Predlog pokrajinske skupštinske odluke o izmenama i dopunama Odluke o osnivanju Zavoda za kulturu Vojvodine, kojima se predviđa on promeni naziv u Kulturni centar Vojvodine „Miloš Crnjanski“, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike