U trendu

Vlada Kosova dala 243.000 evra za Kliničko-bolnički centar u Severnoj Mitrovici

Vlada Kosova je danas dala donaciju od 243.000 evra Kliničko-bolničkom centru u Severnoj Mitrovici, za medicinska sredstva, saopštio je šef kabineta Vlade Kosova Avni Arif, ističući da nema humanitarne krize na Kosovu zbog uvodjenja takse za robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

On je na Fejsbuku napisao da Kosovo dokazuje da je „uzaludna propaganda“ Vlade Srbije tvrdnja da taksa od 100 odsto stvara humanitarnu krizu.

„Kosovo je danas dalo donaciju za medicinska sredstva Kliničko-bolničkom centru u Severnoj Mitrovici u vrednosti od 242.356 evra. Taksa je za Srbiju i njenu politiku, a ne za naše gradjane. Vlada Kosova nikad nije preuzela nikakve mere koje ugrožavaju život i zdravlje njenih gradjana, bez obzira na etničku pripadnost. Naša dela pokazuju da je propaganda Srbije da taksa od 100 odsto stvara humanitarnu krizu, uzaludna. Nema krize“, napisao je on.

Po informacijama Carine Kosova. prošle nedelje su za potrebe zdravstva na severu Kosova bez carine uvezeni oprema i lekovi u vrednosti 180.000 evra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar