U trendu

Vlada Srbije: Ministar odbrane Hrvatske nije dobrodošao u Srbiju

Vlada Srbije odlučila je danas da do daljeg zabrani potpredsedniku Vlade i ministru odbrane Hrvatske Damiru Krstičeviću ulazak u Srbiju, kao recipročnu meru zbog odluke hrvatskih vlasti da zabrane ulazak ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu.

U saopštenju posle sednice navodi se da je Vlada odlučila o merama reciprociteta Hrvatskoj, prema kojima Krstičević do daljeg nije dobrodošao u Srbiju.

Mere reciprociteta Vlada Srbije donela je kao odgovor na notu Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Hrvatske o zabrani ulaska ministra odbrane Srbije Aleksandra Vulina u Hrvatsku.

Vlada Srbije smatra da su takvi postupci Hrvatske suprotni duhu dobrosusedske saradnje i poštovanju osnovnih evropskih vrednosti, u koje spada i sloboda kretanja ljudi, piše u saopštenju.

Dodaje se da Vlada Srbije ostaje opredeljena za izgradnju dobrosusedskih odnosa s Hrvatskom, uzdržavajući se od postupaka koji mogu doprineti narušavanju odnosa sa susedima.

„Vlada Srbije ostaje posvećena održavanju mira i stabilnosti u regionu i poštovanju evropskih načela i vrednosti, u interesu svih gradjana Srbije i regiona“, piše u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.