U trendu

Vlada Srbije nije potpisala ugovor sa kompanijom Tenis

Potpredsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Damir Zobenica izjavio je danas da Vlada Srbije nije potpisala nikakav ugovor sa nemačkom kompanijom Tenis i optužio predsednika Pokrajinske vlade Bojana Pajtića da laže.

Zobenica je na konferenciji za novinare rekao da će domaći poljoprivrednici, na osnovu „sporazuma“ s Tenisom imati priliku da u Nemačkoj „dobiju najbolja znanja“ o najsavremenijim dostignućima u oblasti stočarstva.

„Sam Tenis je rekao da u Srbiju dolazi isključivo zbog premijera Aleksandra Vučića i zbog njegove iskrene namere da oporavi poljoprivredu, koja je potpuno uništena onog trenutka kada su u Demokratskoj stranci odlučili da stotine hiljada hektara obradive zemlje daju u ruke Darku Šariću i Miletu Jerkoviću“, rekao je Zobenica.

On je optužio Demokratsku stranku da je kriva što je stočarstvo u Srbiji dovedeno na nivo iz 19. veka i ocenio da ta partija vodi politiku „laži i mržnje“.

Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić izjavio je ranije danas da je važno što nemačka kompanija Tenis želi da investira u Srbiju, ali je ocenio da je problem u tome što je Vlada Srbije loše ispregovarala tu investiciju.

„Zbog toga će hiljade i hiljade poljoprivrednika ostati bez egzistencije, za šta nije kriv Tenis, već Vučićeva vlada“, kazao je predsednik Pokrajinske vlade i lider DS-a.

On je kritikovao Vučićevu izjavu da će Tenis u narednih deset godina podići proizvodnju svinja na četiri miliona i podsetio da je sama Srbija proizvodila toliko svinja 2011. godine.

„Vučićev režim je dotukao stočni fond. Kada je Tenis u pitanju, veoma je nekorisno to što će 15 do 18.000 hektara zemljišta obradjivati ta kompanija umesto poljoprivrednika koji su dosad zakupljivali. Hiljade poljoprivrednika će zbog toga ostati bez egzistencije, umesto da oni budu kooperanti Tenisa“, kazao je Pajtić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar