najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vlada Srbije od sutra u Nišu

Članovi Vlade Srbije i premijer Aleksandar Vučić sutra počinju višednevni boravak u Nišu.

Ranije je najavljeno da će Vlada Srbije boraviti u Nišu do 19. oktobra, a njeno privremeno sedište biće obnovljeni Oficirski dom.

Vlada je saopštila da će se njeni članovi najpre sastati s čelnicima Nišavskog, Topličkog, Pirotskog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga, a na tom sastanku će biti i gradonačelnici i predsednici svih opština s tog područja.

Sastanak će, kako je najavljeno, početi u 17 časova u Oficirskom domu.

Za petak, 14. oktobar, u Nišu je zakazan Biznis forum 200 firmi iz Srbije i 100 iz Albanije, na kojem će, pored članova Vlade Srbije, niti i premijer Albanije Edi Rama. Taj skup u Oficirskom domu počeće u 10 časova.

Ministri i premijer Vučić posetiće u Nišu kasarnu “Aerodrom” i Klinički centar, okolne opštine, naučne i druge usanove.

Za 16. oktobar predvidjena je poseta Grdelici, Vranju, Vladičinom Hanu i Surdulici.

Od ponedeljka, 17. oktobra, do srede, 19. oktobra, premijer i drugi članovi Vlade posetiće Leskovac, Vlasotince, Prokuplje, Kuršumliju, Žitoradju, Nišku banju, Belu Palanku i Svrljig.

Ranije je najavljeno da će premijer i ministri biti smešteni u jednoj od niških kasarni, ali još nije saopšteno u kojoj.

Vlada Srbije još nije potvrdila kada će se premijer sastati s gradjanima Niša. Najverovatnije će to biti subota 15. oktobar, pošto je u programu dostavljenom medijima navedeno da je za taj dan predvidjena poseta Nišu.

Kako Beta saznaje, interesovanje gradjana za susret s premijerom je veliko, ali su mnogi obavešteni da nisu dobili termin za to.

Poslednjih dana su u Nišu vidne pripreme za dolazak gostiju: komunalci užurbano čiste ulice, prefarbani su su svi grafiti na Keju pored Oficirskog doma koji obezbedjuje policija i u koju se ne može ući bez posebne dozvole Vlade i Privredne komore Srbije.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike