U trendu

Vlada Srbije problem migranta rešava na human način

Ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif izjavio je danas da je impresioniran velikodušnošću i toplim prijemom na koje su izbeglice sa Bliskog istoka naišle u Srbiji.

„Mislim da Vlada Srbije rešava ovaj problem na veoma human i evropski način, a to je veoma važno jer ovaj problem nije samo problem Srbije i Balkana – to je problem za celu Evropu“, rekao je Kif novinarima u Beogradu.

On je izrazio zadovoljstvo što je Evropska komisija odobrila milion evra pomoći Srbiji za zbrinjavanje izbeglica.

Upitan kakav je stav Velike Britanije o problemu migranta u Evropi, on je rekao da se diskusija o tome vodi u Beču gde je u toku samit o zapadnom Balkanu.

Kif izjavio je danas da je potpisivanje sporazuma Srbije i Kosova u Briselu značajan korak ka povećanju stabilnosti i bezbednosti na Balkanu, poboljašanju odnosa Beograda i Prištine i ka pridruživanju Srbije Evropskoj uniji.

„Mislim da je to značajan korak ka pridruživanju Srbije EU. Mi smo rekli nekoliko puta da ćemo biti u situaciji da otvorimo prva poglavlja ove godine. Mislim da je taj korak značajan u tom pravcu“, rekao je Kif novinarima tokom konferencije „Razvoj preduzetničkog učenja u Srbiji“.

Kif je kazao da je veoma zadovoljan što će biti u prilici da sa predstavnicima Vlade Srbije i institucijama u Srbiji radi na veoma važnom poslu reforme i priduživanja Srbije EU.

U Briselu su u utorak, 25. avgusta premijeri Srbije i Kosova Aleksandar Vučić i Isa Mustafa, postigli sporazume o Zajednici opština sa srpskom većinom, energetici, telekomunikacijama i o mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar