U trendu

Vlada Srbije uputiće 500.000 evra Japanu posle poplava u toj zemlji

Vlada Srbije odlučila je na današnjoj sednici da Japanu uputi jednokratnu pomoć u iznosu od 500.000 evra zbog poplava u toj zemlji u kojima je stradalo oko 200 osoba i pričinjena ogromna materijalna šteta.

„Imajući u vidu dosadašnju pomoć koju je Japan pružao Srbiji za vreme poplava 2014. godine, kada je Vlada Japana uputila pet miliona evra pomoći, a gradjani više od dva miliona evra, kao i razne donacije koje su usledile, Vlada Srbije odlučila je da u skladu sa svojim mogućnostima da doprinos saniranju štete koja je pogodila narod nama prijateljske zemlje“, piše u saopštenju.

Vlada je danas dala saglasnost da Republička direkcija za robne rezerve bespovratno isporuči 3.436.850 kilograma mineralnog djubriva KAN 27 odsto N fizičkim licima – nosiocima poljoprivrednog gazdinstva koja imaju prijavljene površine pod voćem u 2018. godini.

„Neophodno je da se jedinicima lokalne samouprave podnesu prijave u roku od deset dana od dana objavljivanja Javnog poziva“, navela je Vlada Srbije i podsetila da poljoprivrednici koji imaju pravo na bespovratnu isporuku mineralnog djubriva mogu da preuzmu 300 kilograma po hektaru, a najviše za jedan hektar prijavljene površine pod voćem

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.