U trendu

Vlast drži gradjane u stalnom vanrednom stanju i kampanji, tvrdi opozicija

Mogućnost prevremenih izbora u Beogradu potvrdjuje tezu da izvršna vlast želi da drži gradjane u konstantnom vanrednom stanju, neizvesnosti i neprekidnoj izbornoj kampanji, umesto da podiže životni standard i kvalitet života Beogradjana, ocenjeno je danas u timu Vuka Jeremića.

„Iako se nisu stekli zakonski uslovi, vlast pokazuje nameru da organizuje prevremene i vanredne, umesto redovnih izbora u Beogradu, bez ikakvog zakonskog osnova ili političke potrebe. To svedoči o strahu od padajućeg rejtinga, nemogućnosti da nadju jednog jedinog dobrog kandidata za gradonačelnika, kao i nedostatka ozbiljnih rezultata u Beogradu“, navedeno je u izjavi dostavljenoj agenciji Beta.

U toj izjavi se ocenjuje da opozicija mora odgovoriti jedinstveno na taj potez vlasti, a prvi korak treba da bude usaglašena lista izbornih uslova koja će biti prezentovana vlasti i javnosti.

„Ukoliko opozicija mudro iskoristi ovaj iznudjen i protivzakonit potez režima, to može biti početak pada jedne nenarodne i nedemokratske vlasti, kao i početak obnove Beograda kao ključnog ekonomskog i obrazovnog centra u regionu“, navodi se u saopštenju.

Termin za redovne izbore za gradsku vlast Beograda je april iduće godine, ali su pojedini mediji u nedelju javili da vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) planira da oni budu u decembru.

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić je danas izjavio da beogradski odbor SNS „razmišlja o izborima koji treba da budu u decembru“, da on „ne misli da je baš najbolje“ da izbori budu tada, ali da se „neće protiviti“ eventualnoj takvoj odluci SNS.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.