U trendu

Vlast ne brine o građanima

Predstavnici opozicije ocenili su danas da odbijanje većine da se na sednici parlamenta raspravlja o opozicionim zakonskim predlozima pokazuje da vlast ne brine o svojim građanima.

Udruženje „Efektiva“ danas je predalo poslaniku Pokreta za preokret Janku Veselinoviću peticiju sa više od 17.000 potpisa, sa zahtevom da poslanici razmotre Veselinovićev zakonski predlog o konverziji kredita u švajcarcima u evre. U skupštini taj predlog nije uvršten u dnevni red.

Veselinović je novinarima rekao da nema više nijedne zemlje koja nije zaštitila svoje državljane, da je jedino Srbija ostala po strani, kao i da će njegov Pokret biti do kraja uz „Efektivu“ koja je za nekoliko dana najavila protest i štrajk glađu.

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović reagovao je zbog odbijanja rasprave da se se van snage stavi zakon kojim su smanjene penzije za više od 700.000 penzionera.

„Vlada ih je opljačkala, jer se radi o stečenom pravu i imovini. U Rumuniji, Italiji, Grčkoj ustavni sudovi su presudili u korist svojih građana, jer je stečeno pravo neotuđivo i ne može se to pravo umanjiti“, rekao je Božović.

On je naveo da su demokrate podržale Veselinovićev predlog, jer smatraju da država malo brine o onima koji se nalaze u problemu, poput penzionera.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar