U trendu

VMŠŠ: Krv za povređene u nesreći kod Mijatovca

ĆUPRIJA – Nakon teške saobraćajne nesreće koja se dogodila 9. oktobra kod Mijatovca, Visoka medicinska škola strukovnih studija organizovala je akciju dobrovoljnog davanja krvi u kojoj su učestvovali studenti i zaposleni sa željom da pomognu oporavak povređenih u tom udesu.

Studenti te škole se, inače, redovno odazivaju svim humanitarnim akcijama, jer smatraju da je važno podići svest kod mladih ljudi o društveno odgovornim aktivnostima i humanim vrednostima, te da svi razumeju da krv treba dati uvek, a ne samo kada su ovakve akcije, navedeno je u saopštenju ove visokoškolske ustanove.

„Mi kao profesori i naši studenti, kao budući zdravstveni radnici treba aktivno da radimo na kontinuiranoj edukaciji i informisanju, podizanju svesti građana o važnosti dobrovoljnog davanja krvi, jer davanje krvi nije samo humano već i zdravo, izjavio je direktor škole Hristos Aleksopulos.

Student treće godine Stefan Stamenković rekao je da je akcija dobrovoljnog davanja krvu skroman doprinos i pomoć svima koji su povređeni u saobraćajnoj nesreći.

„Studentski parlament Visoke medicinske škole ovom akcijom nastoji da podstakne što veći broj studenata da se i ubuduće odazovu ovakvim akcijama, ali i da probudi svest cele zajednice o važnosti i potrebi dobrovoljnog davanja krvi“, rekao je Stamenković.

Direktor škole rekao je da je ponosan na njegove studente, jer su se odazvali u velikom broju i time pokazali humanost na delu, te podsetio na , kako je rekao, najvažnije pravilo, a to je da pacijent ne čeka krv, već da krv čeka pacijenta.

U teškoj lančanom sudaru koji se 9. oktobra dogodio na auto-putu kod Jagodine život je izgubilo sedam osoba, a povređeno nekoliko desetina.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike