U trendu

Vojni sindikat Srbije pozvao pripadnike VS na sutrašnji protest u Beogradu

Vojni sindikat Srbije pozvao je pripadnike Vojske Srbije (VS) da se priključe sutrašnjem protestu u Beogradu „protiv diktature, tiranije i kriminalizovanih pojedinaca koji su na silu i nezakonito uzurpirali vlast u Srbiji“.

Sindikat je u saopštenju pozvao pripadnike VS koji sutra nisu na dužnosti da učešćem na skupu ispred Doma Narodne skupštine „izraze nezadovoljstvo katastrofalnim i kriminalizovanim stanjem u državi za koje je isključivo odgovorna aktuelna vlast“.

„Pripadnicima VS niko ne terna da kaže da nikad lošije nisu živeli, da su im porodice gladne, da nemaju osnovne uslove i sredstva za rad, uslove za lečenje, da im se osnovna prava svakog dana u sve većem obimu ukidaju i krše, da su svakodnevno izloženi torturi i mobingu pojedinaca koji ni u jednom normalnom sistemu u svetu ne bi mogli da budu na tako važnim državnim funkcijama na kojima su sada“, naveo je Vojni sindikat.

Dosadašnji premijer Aleksandar Vučić sutra će položiti zakletvu pred poslanicima u Skupštini Srbije i preuzeti dužnost predsednika Republike. Tim povodom, više političkih organizacija i udruženja, medju kojima je i Pokret slobodnih gradjana, pozvalo je gradjane da se u 18 časova okupe na protestnom skupu na Trgu Republike.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike