U trendu

Vojni sindikat Srbije pozvao pripadnike VS na sutraĆĄnji protest u Beogradu

Vojni sindikat Srbije pozvao je pripadnike Vojske Srbije (VS) da se priključe sutraĆĄnjem protestu u Beogradu „protiv diktature, tiranije i kriminalizovanih pojedinaca koji su na silu i nezakonito uzurpirali vlast u Srbiji“.

Sindikat je u saopĆĄtenju pozvao pripadnike VS koji sutra nisu na duĆŸnosti da učeơćem na skupu ispred Doma Narodne skupĆĄtine „izraze nezadovoljstvo katastrofalnim i kriminalizovanim stanjem u drĆŸavi za koje je isključivo odgovorna aktuelna vlast“.

„Pripadnicima VS niko ne terna da kaĆŸe da nikad loĆĄije nisu ĆŸiveli, da su im porodice gladne, da nemaju osnovne uslove i sredstva za rad, uslove za lečenje, da im se osnovna prava svakog dana u sve većem obimu ukidaju i krĆĄe, da su svakodnevno izloĆŸeni torturi i mobingu pojedinaca koji ni u jednom normalnom sistemu u svetu ne bi mogli da budu na tako vaĆŸnim drĆŸavnim funkcijama na kojima su sada“, naveo je Vojni sindikat.

DosadaĆĄnji premijer Aleksandar Vučić sutra će poloĆŸiti zakletvu pred poslanicima u SkupĆĄtini Srbije i preuzeti duĆŸnost predsednika Republike. Tim povodom, viĆĄe političkih organizacija i udruĆŸenja, medju kojima je i Pokret slobodnih gradjana, pozvalo je gradjane da se u 18 časova okupe na protestnom skupu na Trgu Republike.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.