U trendu

Vojni sindikat traži da se Vučić izvini jer je oficira nazvao barabom

Vojni sindikat Srbije saopštio je danas da pripadnike Vojske Srbije (VS) niko ne sme da naziva „barabama“ i pozvao predsednika Aleksandra Vučića da se izvini zbog te, kako se ocenjuje, sramne sinoćne izjave i „izdajničkog i kukavičkog čina“.

Vojni sindikat je ocenio da Vučićeva izjava da je kapetan Specijalne brigade, koji se sukobio sa aktivistima Srpske napredne stranke, „baraba“, može da bude samo posledica činjenice da Vučić nije obavešten o detaljima tog dogadjaja, ili da zna sve, ali da „bezosećajno i s namerom, uz zloupotrebe vlasti na svim nivoima, svoj lični i interes stranke koju zastupa, stavlja iznad javnog interesa, zakona i istine“.

„Ovakvim ponašanjem, predsednik je najgrublje prekršio Ustav jer direktno nasiljem utiče na volju i slobodu mišljenja gradjana Srbije i dao je sebi za pravo da istovremeno bude tužilac, sud i dželat“, naveo je taj sindikat.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je u ponedeljak u jednoj TV-emisiji da je uhapšeni oficir Vojske Srbije „baraba“ koja je udarila mladu devojku jer je stala da zapiše broj zgrade da zna „gde su ih jurili“. On je, takodje, negirao da su mu aktivisti SNS dolazili na vrata da bi prikupljali takozvane „sigurne glasove“, već je rekao da ih je kapetan „jurio u pidžami 20 metara“.

Sindikat je, medjutim, naveo da je ta Vučićeva izjava „izdajnički i kukavički čin“ i da je to oficir koji ima besprekornu službu u specijalnim jedinicama, koji je više puta nagradjivan i pohvaljivan, koji je obavljao najsloženije zadatke čak i u borbenim uslovima, koji govori strane jezike i ima završene sve specijalističke obuke, koji je suprug i roditelj troje dece i koji tog dana „ni nad kim nije izvršio nasilje“.

„Mi srpski vojnici, nikome nikada kroz istoriju nismo dozvoljavali da nas vredja i ponižava, pa nećemo ni onome za koga je Murat veći vojskovodja od Cara Lazara, Vojvode Mišića, Bojovića i drugih slavnih srpskih vojskovodja. Ovom svojom izjavom predsednik Vučić značajno je urušio svoj već prilično poljuljan ugled i autoritet kod pripadnika VS, jer je izmedju ostalog i one koji ga neposredno obezbedjuju, posredno nazvao barabama“, naveo je sindikat.

(Beta)

2 komentara
  1. dzordz

    baraba je onaj ko se neprilicno ponasa, nasino i radi jeftinih politickih provokacija. g.predsednik nije tako nazvao oficira u uniformi , na radnom mestu, . velika je razlika. ps taj nazovi sindikat ne postoji u stvarnosti, osim na b92 i u bljic cajtungu

  2. neregistrovan

    Ovo je strasno.Ne navijam za Vucica ali samo baraba moze da tuce zenu a barebe su i svi oni koji to podrzavaju i jos se pozivaju na slavu Srpskih vojnika e pa nazdravlje,takvi ,,junaci,, nam nisu poptrebni a vi bitange iz tzv vojnog sindikata nemate 2 grama mozga.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike