U trendu

Vojska i MO: Nadležni da reaguju na pozive na krvoproliće

BEOGRAD – Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije najoštrije osuđuju pozive koji im se upućuju a u kojima se od njih traži da se ponašaju suprotno zakonima, te očekuju da nadležni organi odmah preduzmu mere da se svi koji svojim izjavama pozivaju na sukobe i krvoproliće suoče sa zakonom.

U saopštenju kojim reaguju na, kako kažu, izjave neodgovornih pojedinaca, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije poručili su
građanima Srbije će čuvati zemlju i narod i da svoje misije i zadatke obavljaju isključivo u skladu sa zakonskom regulativom u svemu poštujući vojničku hijerarhiju, te da se to neće promeniti.

Kao jedna od institucija u koju godinama unazad građani imaju najveće poverenje, nastavićemo da predano radimo na izvršenju svih poverenih zadataka na dobrobit države i svih građana Srbije, poručuju u saopštenju.

Lider Dveri Boško Obradović danas je na svom Tviter pozvao
Vojsku i MUP da uhapse predsednika Srbije „zbog kršenja Ustava, gaženja predsedničke zakletve i narušavanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta države Srbije“, reagujući tako na izjavu predsednika Vučića da se on zalaže za razgraničenje s Albancima na Kosovu i Metohiji.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike