U trendu

Vučević: 10 godina iskrenog partnerstva Novog Sada i NIS-a

NOVI SAD – U Gradskoj kući u Novom Sadu danas je održana svečanost povodom obeležavanja destogodišnjice programa „Zajednici zajedno“ koji kompanija Naftna industrija Srbije realizuje u partnerstvu sa lokalnim samoupravama u Srbiji.

Uz slogan ,“Budućnost na delu“, NIS je u 12 lokalnih zajednica za 10 godina uložio više od milijardu dinara i realizovao više od 900 projekata.

Realizovani projekti u oblasti kulture, nauke, predzetništva, umetnosti i javnog prostora, učinilu su društvene zajednice boljim mestom za život, rečeno je na svečanosti u Gradskoj kući.

„Ovo je projekat dobrih komšija i dobrih prijatelja. Hvala vam za prvih 10 godina“, rekao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.
Vučević je istakao da je NIS primer uspešnosti na tržištu, ali i društveno odgovorne kompanije koja ulaže u zajednice.

„Kroz program Zajednici zajedno krenuli smo i u obnovu Petrovaradinske tvrđave, bisera Novog Sada. Svaki kamen na tvrđavi predstavlja naše istorijsko blago, zato se Grad odlučio i da kompletno rekonstruiše Podgrađe u Petrovaradinu“, istakao je Vučević.

Pored novosadske tvrđave, kazao je, zahvaljujući Naftnoj industriji Srbije, uloženo je mnogo toga u uređenje života u gradu.

Kao primer je istakao sportsko-rekreativni projekat tokom kog su se širom grada postaviljali stolovi za stoni tenis, te je tako omogućeno građanima da se bave ovim sportom i izvan sportskih hala.

„Ponosni smo na naše partnersto i što iz godine u godinu vidimo razvoj lokalnih zajednica širom Srbije“, rekao je Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike