U trendu

Vučević: Do kraja dana dogovor Vučića i Ljajića o beogradskim izborima

Funkcioner Srpske narodne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je da se do kraja dana očekuje dogovor lidera SNS-a Aleksandra Vučića i predsednika Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića o zajedničkom nastupu na izborima za Beograd.

Vučević je na konferenciji za novinare u sedištu SNS-a u Beogradu kazao i da će stranka blagovremeno obavestiti javnost ukoliko dogovori saradnju i sa drugim političkim strankama.

Govoreći o rezultatima lokalnih izbora u pet opština Srbije, Vučević je ocenio da je možda i najznačajniji rezultat  ostvaren u Preševu gde je koalicija od šest srpskih partija osvojila 5,2 odsto glasova.

„Izbori u Preševu će se ponoviti na dva biračka mesta ali, kako sada stvari stoje, jedinstvena lista srpskih partija imaće cenzus, što je rezultat koji srpske partije pojedinačno i kumulativno nikada nisu imale u Preševu“, rekao je Vučević.

On je ocenio da je izlaznost na jučerašnjim lokalnim izborima potvrda legitimiteta SNS-a i njenog lidera Aleksandra Vučića.

„Zadovoljni smo istorijskim rezultatom koji potvrdjuje da je politika Aleksandra Vučića i SNS-a prihvaćena od strane gradjana“, kazao je Vučević.

Prema njegovim rečima, SNS je na izborima u Mionici uz izlaznost od 73,81 odsto osvojila 65,33 odsto glasova ili 28 mandata u lokalnom parlamentu.

Na lokalne izbore u Negotinu izašlo je 37,75 odsto birača, od kojih je za SNS glasalo 71 odsto, što znači da će imati 36 mandata.

U Pećincima je glasalo 70 odsto birača pri čemu je lista SNS-a osvojila 77,7 odsto glasova ili 28 mandata, dok je u Kostolcu uz izlaznost od 53 odsto lista SNS-a osvojila 62,76 odsto glasova ili 15 mandata.

„Ovi rezultati predstavljaju novi vetar u ledja za nas. Gradjani su pokazali da ne žele da se vrate u doba pljačke“, kazao je Vučević dodajući da su jučerašnji lokalni izbori pokazali da nije uspeo performans, kako je rekao, žuto-ridje koalicije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.