Vučević najavio vanrednu inspekciju Promenade

NOVI SAD – Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je vanrednu inspekcijsku kontrolu na gradilištu tržnog centra „Promenada“, a povodom informacija da je loše urađena hidroizolacija tržnog centra „Promenada“ te da ugrožava sistem vodosnabdevanja i kanalizacije u Novom Sadu.

Vučević je za novosadski Dnevnik rekao da niko ne može da radi mimo zakona, preneo je portal 021.
„Apsolutno će sve biti urađeno u skladu s propisima, uz konsultaciju sa stručnjacima. Niko nije ugrožen, niti bi to Grad ikad uradio ili dozvolio“, rekao je Vučević.
On je dodao i da se izmišljotine raznih političkih grupacija koje su se naknado uključile u raspravu o toj temi i koje misle da će se „ogrebati“ za neki politički poen, mogu okaraterisati kao besmislene i nekorektne prema građanima.
„Time pokazuju svoju beskrupuloznost u želji da se dočepaju vlasti“, zaključio je gradonačelnik.
Povodom problema nastalih na izgradnji „Promenade“ danas su reagovale i druge opozicione stranke i pokreti, navodeći u saopštenju da od gradske uprave zahtevaju da nipošto ne dozvoli da se na gradsku kanalizaciju priključi sistem za drenažu terena ispod novog tržnog centra.
Investitor planira da u gradsku kanalizaciju trajno ispušta preko 100 litara vode u sekundi što bi potpuno, kako je navedeno u saopštenju, zagušilo postojeći sistem i izazvalo poplave u čitavom gradu kad god padne jača kiša.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike