U trendu

Vučić će odgovoriti novinarima 'čim bude stigao'

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je pročitao sve zahteve koje su mu uputili novinari okupljeni oko inicijative „Novinari ne kleče“ kao i da će odgovoriti na njih „čim bude stigao“.

„Pročitao sam sve zahteve i odgovoriću na njih čim budem stigao“, kazao je premijer novinarima nakon posete Dnevnom centru za stara lica „Dragiša Ćirić“ u Zemunu.

Ranije su novinari okupljeni oko te inicijative uputili pismo premijeru i ministrima Vlade Srbije u kome su zatražili, izmedju ostalog, da inspekcija rada ispita tvrdnje o prisiljavanju novinara da se učlane u Srpsku napednu stranku kako bi zadržali posao, kao i navode o zlostavljanju zaposlenih u pojedinim medijima.

Upitan kako komentariše naslovnu stranu današnjeg „Blica“, na kojoj je njegova fotografija docrtavana, Vučić je kazao da je to „dokaz kako u Srbiji cveta cenzura“.

„Mislim da je to odlična novina a ovo je pokazatelj napretka Srbije, jer tako nešto nije bilo moguće zamisliti pre tri ili četiri godine“, kazao je predsednik Vlade Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar