U trendu

Vučić: Čekam da svi čujemo predlog opozicije za rešenje kosovskog problema

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je njegova obaveza da pozove sve na dijalog o Kosovu i Metohiji pa i opoziciju, jer kako je rekao, možda njihovi predstavnici ponude „nešto pametno“.

„Uvek postoji mogućnost da čujete neku ideju. Voleo bih i da gradjani čuju ako imaju nešto da kažu … Što se ekonomije tiče, za četiri godine nisam čuo pametan predlog, savet ili kritiku. Što se tiče Kosova, možda tu čujemo neku ideju. Ja sam kriv za sve, ali dajte mi rešenje. Ali, verujem da će teško da dodju do rešenja“, rekao je Vučić gostujući na TV Pink.

Ako znaju šta moramo da uradimo, treba da kažu, neću da prihvatim da sam odgovoran samo ja, jer se u njihovo vreme, kada je Srbija bila najslabija a bivši predsednik Boris Tadić bežao u Rumuniju, desio i martovski pogrom ali i protivpravno priznanje Kosova.

Dajte mi rešenje, poručio je predsednik Srbije i dodao da od svih sagovornika pa i opozicije želi da čuje predlog rešenja.

Vučić je rekao da će on u jednom trenutku reći šta misli da je rešenje kosovskog Gordijevog čvora, i da želi da ga čuje i opozicija i ceo svet, ali ne pre nego što čuje predloge od drugih.

„Želim da vidim šta možemo. Ako uspemo napravili smo pravu stvar“, rekao je predsednik Srbije i dodao da se opozicija danas nije izrazila ni pozitivno ni negativno o njegovom predlogu koji je izmedju ostalog izneo i u autorskom tekstu u „Blicu“ pod naslovom „Zašto je Srbiji potreban unutrašnji dijalog o Kosovu“.

„Nisu se ni pohvalno ni kritički izjasnili bila je velika sparina, sutra će biti kiša reagovaće“, rekao je Vučić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar