U trendu

Vučić čestitao Si Djinpingu ponovni izbor za predsednika Kine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je predsedniku Kine Si Djinpingu ponovni izbor za šefa države, saopšteno je danas iz vučićevog kabineta.

„Primite moje iskrene čestitke za Vaš ponovni izbor za predsednika Narodne Republike Kine, uz najbolje želje da je i dalje odlučno vodite putem napretka i blagorodne budućnosti“, navedeno je u pismu.

Vučić je, kako je saopšteno, rekao da ga raduje da Kina, vodjena Komunističkom partijom sa Sijem na čelu, postiže „velike uspehe u izgradnji socijalizma sa kineskim karakteristikama za novo doba, kao i na medjunarodnom planu“.

„Vaše globalne inicijative, poput inicijative Pojas i put, koja promoviše duh drevnog Puta svile, Srbija ne samo da podržava već u njima i učestvuje, jer smatramo da će povezivanje različitih naroda u zajednicu sa zajedničkom budućnošću nesumnjivo doprineti razvoju, miru i solidarnosti u svetu“, ističe se u pismu srpskog predsdnika kineskom lideru.

Kako je navedeno, Vučić je kazao da ga raduje i odluka o ustavnom amandmanu, jer ona pokazuje da je „Komunistička partija Kine hrabra i odgovorna, jer je istorija mnogo puta pokazala da je uloga lidera često odlučujuća za napredak države i naroda“. 

„Uz veliku zahvalnost na svesrdnoj podršci Kine pitanjima od suštinskog državnog i nacionalnog interesa za Srbiju, prvenstveno u odnosu na pitanje Kosova i Metohije, koristim ovu priliku da Vam ponovim čvrst, dosledan i nepromenljiv stav Srbije kada je reč o podršci politici ‘jedne Kine'“, stoji u pismu.

Vučić je uputio čestitku i novoizabranom potpredsedniku Kine Vang Ćišanu. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar