najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vučić: Da sam znao za akciju, rekao bih “Rušite u po bela dana, dajte i meni jedan bager”

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se slučajem rušenja objekata u Savamali baviti kada nadležni ograni budu “rekli svoje” i da je država priznala odgovornost za taj dogadjaj.

On je novinarima u Subotici kazao da mu je savest mirna i da nema problem sa tim slučajem, a da za gradjane Srbije postoje desetine i stotine važnijih tema od rušenja u Hercegovačkoj ulici.

“Sve teče svojim tokom, kada nadležni organi budu rekli svoje mi ćemo time da se bavimo. Tamo niti je ko ubijen, niti je ko vezivan, kao što su pojedini mediji pisali. Nemam problem sa tim. Sve što sam imao da kažem rekao sam”, dodao je Vučić.

Vučić je kazao da je Srbija kao država priznala odgovornost, bez obzira koji je to “nivo odogovornosti”.

“Slučajno nisam znao za tu akciju, a da jesam, rekao bih im: ‘Rušite u po bela dana, dajte i meni jedan bager da rušim!”, rekao je on.

Govoreći o izveštaju zaštitnika građana Saše Jankovića o tom slučaju, Vučić je kazao da ga nije ni pročitao i da bi svašta imao da kaže o njegovom radu, ali da ipak neće reći ništa.

“Nisam govorio o izveštaju, nisam ga ni pomenuo, ni pročitao, imao bih svašta da kažem o tome šta oni rade prethodnih dana, ali neću reći ni jednu jedinu reč o tome”, dodao je on.

Vučić je u sredu na konferenciji za novinare rekao da vrh gradske vlasti stoji iza rušenja u Savamali, ali da veruje da pritom nije bilo kriminalnih namera.

Objekti u Hercegovačkoj ulici u Beogradu porušeni su bagerima u noći izmedju 24. i 25. aprila. Ljudi koji su imali fantomke na glavama maltretirali su gradjane koji su se tu zatekli, pretresali ih, oduzimali im telefone, vezivali i zatvarali u šupu.

Gradjani su zvali policiju, ali ona nije reagovala već ih je upućivala na Komunalnu policiju. U izveštaju zaštitnika gradjana Saše Jankovića navodi se da je policiji iz vrha službe naredjeno da tako postupa.

(Beta)

2 komentara
  1. Milorad

    Sa bagerom su počeli (bagerista Džo) sa bagerom će i završiti!!!

  2. Pera

    U svakoj pravnoj državi pre nego buldožeri izadju na teren, prethodi odluka nadležnog organa, ili sudsko rešenje kojim se odobrava, u ovom slučaju rušenje. Podrazumeva se i da postoje rokovi žalbe, materijalne nadoknade, itd. Oni koji to rade noću, a rade jer nemaju legitimitet, su zapravo kriminalci i nasilnici, bez obzira da li su ili nisu imali “časne” namere.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike