U trendu

Vučić: Dalje podizanje taksi?Moramo biti spremni i na to

KULA – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je rekao da se nada da neće biti novih podizanja poreza na robu od strane Prištine, da je to teško pitanje, ali da moramo biti spremni i na takvu mogućnost.

Vučić je, odgovarajući na pitanje da li očekuje „još neki besmislen potez Prištine“ i dalje podizanje taksi na robu, naveo da bi pre rekao da nije moguće da se takvi stvari dešavaju, jer to nije potez ni iz prošlog, već iz 17 veka.

Kako je naveo, nada se da neće biti takvih poteza, da ne može da bude siguran da se to neće desiti, ali da mi moramo biti spremni i na takav razvoj situacije.

Dodao je da je odbijanje prijema Kosova u Interpol mala, simbolična pobeda koja je obradovala građane, jer znaju da njihova zemlja može da pobedi velike koji su mnogo više ulagali od nas, ali nisu uspeli u nameri.

Na piotanje da li je svima u Srbiji drago štio je bio takav ishod glasanja, Vučić je rekao da ne bi želeo da govori o onima koji su i to kritikovali, navodeći da i do sada, šta god dobro da se u Srbiji uradilo oni bi napadali vlast i napore i ono što je urađeno.

Šta god da uradimo napašće nas, čuju se salve uvreda, rekao je Vucičh i dodao da je to nekome psoao, ali da je ovo slobodna, demokratska zemlja i da je dorbo a ljudi treba i njih i da vide i čuju i nema nikakav problem u vezi sa tim.

On je još ejdnom zahvalio svima koji su radili na tome da se ostvari tajkav ishod glasanja u Interpolu i prijem Kosova ne prođe, ali i na sebe prihvatio krivicu na to što kazahstan nije bio na našoj strani.

Kakoje rekao, napravio je previd, bio je siguran da su na našoj strani i snosi odgovornost za to.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike