Vučić danas u NATO sa Stoltenbergom i u EU sa Federikom Mogerini

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovaraće danas u Briselu s generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom i obratiti se ambasadorima zemalja članica na sastanku Severnoatlantskog saveta.
Prema najavi iz kabineta predsednika Srbije, pre razgovora u NATO-u, Vučić će se sastati i s visokom predstavnicom EU za spoljnu politiku i bezbednost Federikom Mogerini.

Stoltenberg i Vučić će se obratiti medijima oko 17.00, najavljeno je na sajtu NATO-a.

Uoči posete Briselu Vučić se u ponedeljak u Beogradu sastao sa šefom Vojne kancelarije NATO-a za vezu, brigadnim generalom Čezareom Marinelijim kome je, kako je saopšteno, ponovio da je Srbija vojno neutralna i da će saradjivati s različitim savezima i državama, ali da neće ulaziti ni u kakve vojne saveze.

U razgovoru je izraženo i očekivanje da će predstojeća poseta srpskog predsednika sedištu NATO-a „potvrditi napredak u političkom dijalogu i praktičnoj saradnji Srbije i NATO-a“, saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Srbija se priključila programu NATO-a Partnerstvo za mir i Savetu za evroatlantsko partnerstvo 2006, a 2015. je potpisala i Individualni akcioni plan partnerstva (IPAP) s NATO-om. 

(Beta)

1 komentar
  1. Anonimni

    U kom svojstvu i kojem i cijem ovlascenju isti ovo radi. Po Ustavu (koji treba postovati) Vlada i MSIP vodi spokljnu politiku a Predsednik nikako u sve se mesa,kao i njegova „dijamant“Ministarka.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike