U trendu

Vučić: Dikoviću orden Karađorđeve zvezde prvog stepena

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je sinoć da je doneo ukaz o odlikovanju penzionisanog generala Ljubiše Dikovića ordenom Karađorđeve zvezde Prvog stepena.

„To je najviši orden koji je pripadnik Vojske Srbije dobio, to je velika čast Dikovića, ali i obaveza onima koji treba da ga naslede“, naglasio je predsednik.

Predsednik Vučić je, obraćajući se medijima, general Dikoviću zahvalio na časnom, požrtvovanom i posvećenom odnosu, kao i ljubavi, koju je pokazao prema otadžbini Srbiji.

„General Diković, za one koji ne znaju, bio je zatvaran u toku oružanih sukoba od strane neprijateljskih snaga u BiH, general Diković se časno, junački i hrabro suprotstavljao NATO agresiji i deset godina bio na mestu načelnika Generalštaba“, istakao je predsednik Srbije.

Vučić je Dikoviću zahvalio i na ozbiljnom i odgovornom radu na modernizaciji Vojske Srbije, unapređenju njene borbene gotovosti i za sve što je učinio, kako je istakao, za celoživotnu posvećenost Republici Srbiji i srpskom narodu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike