U trendu

Vučić: Do kraja godine sednica vlada Srbije i Madjarske

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će do kraja godine u Srbiji biti održana zajednička sednica vlada Srbije i Madjarske.

Posle razgovora sa predsednikom Vlade Madjarske Viktorom Orbanom u Beogradu, Vučić je novinarima rekao da će sednica dve vlade verovatno biti održana „negde u centralnoj Srbiji“.

Vučić je rekao da je saradnja Madjarske i Srbije na ekonomskom nivou dobra, kao i da u narednom periodu očekuje priliv madjarskih investitora.

On je kazao da trgovinska razmena dve zemlje raste i da je za prvih šest meseci za čak 12,7 odsto veća.

Vučić je rekao da je Madjarskoj Srbija veoma zahvalna na pomoći koju joj pruža na putu ka EU, ali je napomenuo da je Orban na sastanku više puta ukazao da nije optimist što se tiče situacije u Evropi i svetu.

Vučić je ukazao na probleme sa migrantima i da će morati zajedno sa Madjarskom da se radi na strategiji i formiranju timova koji će se suočavati, od jeseni, sa tim problemom.

Govoreći o Madjarima u Srbiji, Vučić je kazao da veruje da ta nacionalna manjina oseća da ih rukovodstvo Srbije ceni i poštuje i voli jednako kao i sve druge gradjane.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.