Vučić: Dostojanstveno ćemo obeležiti tragediju Oluje

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da ga proslava godišnjice Oluje u Hrvatskoj ni najmanje ne plaši i dodaje da će Srbi na ponosit i dostojanstven način obeležiti svoju tugu.

On je u izjavi za TV Pink rekao da Srbi koji su tada izbegli nikada nisu krili svoje srpstvo i da su za sve ovo vreme, počev od 1995. godine kada država Srbije nije bila uz njih, pokazali veliku ljubav prema Srbiji.

„Žrtvovali su mnogo toga, ali su hteli da budu sa svojim narodom. Te ’95-te godine nismo im kao država rekli – dobrodošli, nego smo ih krili i terali. Ti ljudi zaslužuju našu ogromnnu zahvalnost, jer su pokazali veliku ljubav prema Srbiji“, kaže Vučić.

Njihova deca su, dodaje, uzorni građani Srbije, razmišljau o svojoj deci u Srbiji, žive sa svojim narodom i sa gorčinom i setom se sećaju onoga što su prošli a da tada ni Srbija nije bila uz njih.

„Mogu da kažem da danas jeste uz njih, kao i na Kosovu“, kaže Vučić.

Komenatrisao je i posetu izraelskog predsednika Hrvatskoj, rekavši da ih je upozorio da ne manipulišu podacima iz Jasenovca, što, kako kaže, rade stalno.

„Rekao im je da je to veliki grehi i da žrtve Jasenovca moraju da se poštuju“, kaže Vučić.

Na kometar novinara da je tokom njegove posete Hrvatskoj bilo puno provokacija, Vučić kaže da se niko nije pravdao niti se izvinjavao, kao što su mnogi drugi radili.

„Čuvao sam obraz Srbije. Svetinja koju sam predstavljao mnogo je vaznzija od onoga što sam osećao“, kaže on.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike