U trendu

Vučić: Država pomaže i radi, hvala donatorima

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Ministarstvo zdravlja u kontaktu sa porodicom malog Dušana, kojem je potrebno lečenje u inostranstvu, i zahvalio na podršci i pomoći anonimnom donatoru, koji je danas uplatio 70.000 evra za lečenje obolelog mališana.

Vučić je ranije danas najavio da će država pomoći obolelom četvorogodišnjaku Dušanu Todoroviću iz Svilajnca, kojem je neophodna značajna finansijska pomoć da bi preživeo nakon što mu se vratio karcinom – neoblasma, a na pitanje novinara da li zna i za tu donaciju rekao da je to pokazatlej da u Srbiji ima divnih ljudi.

U 2017. godini država je dala šest puta više novca za lečenje teško obolele dece, nego 2011. godine, rekao je Vučić, i najavio da će se to i dalje povećavati kako nam se i finansijska situacija bude poboljšavala.

Dodao je i da je primao ljude i da su razgovarali sa onima kojima je za lečenje potrebno 150. 000 evra godišnje, i da se i za to našlo rešenje, da se obnavljaju klinički centri, ulaže u zdravtsvene ustanove, opremu. . .

Rekao je i da se stvari u zdravstvu dramatično popravljaju, ali i podsetio da se kroz budžet za zdravtsvo i kroz RFZO obezbeđuje 2 millijarde evra, a precizirao je to, kaže, zato što poslanici iz pojedinih opozicionih stranaka ne umeju da pročitaju, pa kažu da je rec o 400 miliona evra.

A reč je, ISTIČE, o skoro pa petini ukupnog budžeta Srbije i najvećim delom ide na opremu, uređaje, lekove. . . a najmanje na plate.

Dodao je i da stvari idu nabolje, ljudi uvek očekuju više, ali se, kaže, ne mogu ođednom pokrpiti sve rupe, napravljene u prethodnom periodu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike