U trendu

Vučić: DS nije pružila nijedan dokaz

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Demokratska stranka (DS) nije pružila nijedan dokaz koji bi potvrdio da je bilo koja državna institucija prisluškivala razgovore lidera DS Bojana Pajtića.

Pajtić je danas na konferenciji za novinare rekao da je spreman da, zajedno sa Vučićem, ode na poligraf povodom afere „prislušikavanje“ i predstavio dokumenta za koja tvrdi da dokazuju da je prisluškivan.

Vučić je u Beogradu na pitanje novinara da li će ići na poligraf sa Pajtićem, odgovorio da ne zna kakve veze ima s tim.

„Znate, najavili su danas dokaze. Da li ste čuli makar ijedan dokaz. Ustanovili smo da nema nijednog“, kazao je Vučić.

On je rekao da je sve vreme znao za prisluškivanje njegovih razgovora sa porodicom i naveo da misli da je to bilo protivpravno.

Na pitanje zašto to nije prijavio nadležnim institucijama ako je bio svestan toga, Vučić je rekao da to nije bilo u njegovoj nadležnosti.

Sajt Teleprompter objavio je pre nekoliko danas transkript razgovora Pajtića i sestre ministarke Kori Udovički, Lidije, koja je tada bila predstavnica američke firme CWP. U razgovoru se pominje da je direktor Elektromreže Srbije Nikola Petrović tražio reket od dva miliona evra od te kompanije da bi je priključili na mrežu EMS-a.

Pajtić je potvrdio autentičnost transkripta i zatražio da se utvrdi ko ga prisluškuje, a ministar unutrašnjih poslova potom je rekao da MUP i Bezbednosno-informativne agencija nisu prisluškivali Pajtića.

Pajtić je danas novinarima pokazao zvanična dokumenta EMS, ministarstava energetike i finansija, pokrajinskih institucija i kompanije CWP koja, prema njegovim rečima, dokazuju da je razgovarao sa Lidijom Udovički i da transkripti njihovih razgovara nisu izmišljeni.

Vučić je izjavio i da nije još odlučio da li će ići na revanš fudbalske utakmice između reprezentacija Srbije i Albanije u Elbasan.

„Ne interesuju me bezbednosne procene, ali još nisam odlučio da li ću ići na utakmicu“, rekao je Vučić novinarima u hotelu Hajat u Beogradu.

Prva utakmica reprezentacija Srbije i Albanije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, prošle godine u oktobru prekinuta je zbog tuče koja je nastala nakon što se nad terenom pojavio dron sa zastavom „Velike Albanije“, a revanš zakazan za 8. oktobar proglašen je za utakmicu visokog rizika.

On je istakao i da mu ne smeta kada ministar spoljnih poslova Kosova Hašim Tači prisustvuje političkim događajima, ali da nije siguran šta misli o tome da bude na utakmici sa njim.

Povezane vesti:

Institut: Pajtić narušava ustavni poredak

Pajtić spreman da ide na poligraf, ali sa Vučićem

Urednik Telepromptera: Nastaviću da radim svoj posao

Stefanović: Urednik Telepromptera odbio poligraf

Pajtić iznosi dokaze o prisluškivanju

Poslanici o prisluškivanju

Polemika SNS-a i DS-a o prisluškivanju

Stefanović: Nismo prisluškivali Pajtića

Antić: Pajtićeve izmišljotine slične Milanovićevim

Direktor EMS-a:Nisam tražio mito od CWP

Država koja prisluškuje opoziciju nije pravna

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar