U trendu

Vučić: Evrointegracije neće ugroziti naše odnose sa Rusijom i nećemo uvesti sankcije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, u razgovoru sa potpredsednikom Vlade Rusije Dmitrijem Rogozinom, da su evrointegracije strateško opredeljenje Srbije ali da to ne sme i neće poremetiti dobre odnose sa Rusijom, što podrazumeva i uzdržavanje od uvodjenja sankcija.
Kako se navodi u saopštenju, Vučić i Rogozin sastali su se u Beogradu a srpski predsednik mu je zahvalio što je ruska delegacija na svečanom prijemu povodom njegove inauguracije zastupljena na tako visokom nivou i što je ruski predsednik Vladimir Putin odredio njega da prenese pozdrave i čestitke. 

„To svedoči o uvažavanju Srbije kao nezavisne i suverene države od strane Rusije, kao i o spremnosti dveju zemalja da održavaju kontinuirani dijalog koji doprinosi razvoju političkih odnosa na obostranu dobrobit“, naveo je predsednik Vučić i dodao da dobre političke odnose treba pretvoriti u još bolje ekonomske veze.  

Dvojica sagovornika su se saglasila da postojeća saradnja u energetici, poljoprivredi i drugim oblastima treba da bude osnažena.

„Razgovor se odnosio i na vojno-tehničku saradnju, a predsednik Vučić je izrazio zahvalnost na dobrom aranžmanu za nabavku vojne opreme koja Vojsci Srbije omogućuje neophodnu modernizaciju. Prema poslednjim informacijama, potpredsednik ruske Vlade Rogozin očekuje da do isporuke dodje u veoma kratkom roku. On je predložio i saradnju u vazduhoplovnoj industriji“, dodaje se.

Vučić je Rogozinu zahvalio na kontinuiranoj i principijelnoj podršci Rusije kad je reč o Kosovu i Metohiji, posebno u medjunarodnim organizacijama.

U razgovoru je predloženo i da Srbija i Rusija sledeće godine zajedno obeleže 75-godišnjicu Staljingradske bitke, prelomne bitke Drugog svetskog rata.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.