U trendu

Vučić i članovi Predsedništva BiH u šetnji Beogradom

Premijer Aleksandar Vučić i članovi Predsedništva Bosne i Hercegovine prošetali su se danas Knez Mihailovom ulicom i parkom pored Beogradske tvrđave u kojem su Vučić i Bakir Izetbegović, okruženi telohraniteljima, odigrali partiju šaha.

Oko 16.30 Vučić i njegovi gosti iz Bosne i Hercegovine  –  Bakir Izetbegović, Dragan Čović i Mladen Ivanić – su došli u Knez Mihailovu iz pravca Filozofskog fakulteta praćeni brojnim obezbeđenjem, koje je najvećim delom bilo u civilu.

Vučić je gostima pokazivao Knez Mihailovu, a pratio ih je i gradonačelnik Siniša Mali. Za to vreme, ni Knez Mihailova ni okolne ulice nisu bile blokirane.

Premijer i gosti su svratili da predahnu u kafiću „Kolarac“, gde su im prišli tamburaši i odsvirali „Sarajevo ljubavi moja“ Kemala Montena.

Na pitanje novinara kako se oseća u Beogradu, Izetbegović je rekao da odavno nije bio u prestonici Srbije i dodao: „Jako je lepo, Beograd se razvija“.

„Naš prijatelj Aleksandar se pokazao kao dobar domaćin“, rekao je Izetbegović, na šta je Vučić dodao i da su Bošnjaci dobri domaćini, kao i Hrvati.

U centralnoj beogradskoj ulici je bilo dosta ljudi, a jedna žena je Vučiću i gostima tokom šetnje prišla i rekla naglas: „Mir, mir, samo da rata ne bude“.

Potom je povorka sa domaćinima, gostima, obezbeđenjem i novinarima prešla Parisku ulicu i krenula kroz park, prošavši kraj štandova na kojima se prodaju suveniri i srpska nacionalna znamenja.

Na maloj čistini iza štandova za goste je priređen kulturno umetnički program u kojem su učestvovali folkloristi u narodnim nošnjama. Njihov dolazak na ovaj prostor propraćen je aplauzom.

Povorka je zatim krenula ka šetalištu sa panoramskim pogledom na Novi Beograd, ali je zastala na prostoru gde se ljudi okupljaju da igraju šah. Vučić i Izetbegović su zaseli za jedan od stolova i odigrali petnaestominutnu partiju iz koje je premijer Srbije – sudeći po ozarenom izrazu lica – izašao kao pobednik.

Usledilo je panoramsko razgledanje Beograda, nakon čega su se domaćini i gosti uputili ka službenim kolima koja su ih čekala u blizini ambasade Francuske.

Šetnja je prošla bez incidenata.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.