U trendu

Vučić i Mogerini o evropskoj perspektivi Srbije i dijalogu Beograda i Prištine

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je večeras u Briselu s Visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini o evropskoj perspektivi Srbije i Zapadnog Balkana,‎ situaciji u regionu i budućnosti dijaloga Beograda i Prištine, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Kako se kaže u saopštenju, Mogerinijeva je istakla da večerašnjim skupom lidera Zapadnog Balkana želi da istakne da su vrata EU otvorena za region i da podstakne regionalnu saradnju sa ciljem očuvanja stabilnosti i bržeg ekonomskog napretka svih.

Ona je pohvalila ekonomske reforme Srbije i napredak na evropskom putu, kao i konstruktivnu ulogu premijera Vučića u očuvanju regionalne stabilnosti.

Vučić je istakao važnost saradnje u regionu i naglasio da će Srbija nastaviti sa takvom odgovornom regionalnom politikom‎, navodi se u saopštenju.

On je, istovremeno, izrazio zabrinutost za budućnost dijaloga Beograda i Prištine, „s obzirom na razvoj političke situacije u južnoj srpskoj pokrajini i izjava kosovskih Albanaca“.

Federika Mogerini večeras se odvojeno sastala sa šestoricom premijera Zapadnog Balkana, uoči zajedničke večera.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar