Vučić i odlazeći ambasador Belorusije o saradnji dve zemlje

Premijer Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Belorusije u Beogradu Vladimira Čuševa i zahvalio mu na snažnom zalaganju za razvoj odnosa dve zemlje, kao i na principijelnoj podršci Belorusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Vučić je odlazećem ambasadoru Belorusije rekao da je svojim iskustvom i vrednim radom dao veliki doprinos unapredjenju saradnje dveju zemalja i poželeo mu mnogo uspeha u budućem diplomatskom radu, saopštila je Vlada Srbije.

On je takodje izrazio zadovoljstvo što je tokom njegove posete Minsku potpisana Mapa puta saradnje Srbije i Belorusije, jer ima mnogo neiskorišćenih mogućnosti za povezivanje u privredi, kulturi i drugim oblastima.

Vučić je ocenio da su se kompanije iz Srbije koje posluju u Belorusiji pokazale kao pouzdane, s obzirom na to da na njih računaju i u budućim projektima.

Vučić i Čušev razgovarali su i o mogućnosti za organizaciju trilateralnog sastanka Srbije, Belorusije i Madjarske, piše u saopštenju.

Ambasador Čušev je izrazio zahvalnost Vladi Srbije na podršci koju je imao tokom mandata u Beogradu, kao i zadovoljstvo što je u političkim i ekonomskim odnosima dve zemlje u prethodnom periodu ostvaren vidljiv napredak, uz nadu da će se tako i nastaviti.

Beloruski ambasador je istakao da je ponosan što se šesnaest gradova iz Srbije pobratimilo sa gradovima u Belorusiji, jer to približava ljude i stvara čvršće veze dveju zemalja.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike