najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vučić i Rot: Odnosi Srbije i Nemačke dobri u svim oblastima

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i državni ministar za Evropu u Ministarstvu inostranih poslova Nemačke Mihael Rot saglasili su se danas da odnose dve zemlje „odlikuje dobra i intenzivna saradnja u svim oblastima“ i da postoje velike mogućnosti za dalji razvoj ekonomske saradnje, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Rot je rekao da reforme Vlade za rezultat imaju i povećani interes nemačkih kompanija za ulaganje ili proširenje poslovanja u Srbiji.

On je izrazio zahvalnost premijeru Vučiću na posvećenosti pomirenju na Zapadnom Balkanu, kao i za konstruktivnu ulogu u održavanju političke stabilnosti u regionu i doprinos saradnji kroz Berlinski proces, navodi se u saopštenju.

Vučić je rekao da Srbija želi da bude pouzdan i odgovoran partner Nemačkoj i drugim zemljama Evropske unije i zahvalio na snažnoj podršci kancelarke Angele Merkel i nemačke Vlade u evropskim integracijama, kao spoljnopolitičkom prioritetu Srbije, dodaje se u saopštenju.

Vučić i Rot su se saglasili da je su i ekonomski odnosi dve zemlje veoma dobri, sa velikim mogućnostima za dalji razvoj saradnje. Nemački državni ministar je rekao da reforme Vlade Srbije za rezultat imaju i povećani interes nemačkih kompanija za ulaganje ili proširenje poslovanja u Srbiji.

(Beta)

1 komentar
  1. Radoslav Radovic

    Mili Boze.Procitajte ovu izjavu Vucica. Procitajte izjavu Dacica. Dali vam se cini kao da nijesu iz iste drzave? Prosto da covjek ne vjeruje svojim ocima.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike