Vučić i Rot: Odnosi Srbije i Nemačke dobri u svim oblastima

Foto: Beta

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i državni ministar za Evropu u Ministarstvu inostranih poslova Nemačke Mihael Rot saglasili su se danas da odnose dve zemlje „odlikuje dobra i intenzivna saradnja u svim oblastima“ i da postoje velike mogućnosti za dalji razvoj ekonomske saradnje, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Rot je rekao da reforme Vlade za rezultat imaju i povećani interes nemačkih kompanija za ulaganje ili proširenje poslovanja u Srbiji.

On je izrazio zahvalnost premijeru Vučiću na posvećenosti pomirenju na Zapadnom Balkanu, kao i za konstruktivnu ulogu u održavanju političke stabilnosti u regionu i doprinos saradnji kroz Berlinski proces, navodi se u saopštenju.

Vučić je rekao da Srbija želi da bude pouzdan i odgovoran partner Nemačkoj i drugim zemljama Evropske unije i zahvalio na snažnoj podršci kancelarke Angele Merkel i nemačke Vlade u evropskim integracijama, kao spoljnopolitičkom prioritetu Srbije, dodaje se u saopštenju.

Vučić i Rot su se saglasili da je su i ekonomski odnosi dve zemlje veoma dobri, sa velikim mogućnostima za dalji razvoj saradnje. Nemački državni ministar je rekao da reforme Vlade Srbije za rezultat imaju i povećani interes nemačkih kompanija za ulaganje ili proširenje poslovanja u Srbiji.

(Beta)

Pogledajte komentare (1)

Jedan komentar

  • Radoslav Radovic

    Mili Boze.Procitajte ovu izjavu Vucica. Procitajte izjavu Dacica. Dali vam se cini kao da nijesu iz iste drzave? Prosto da covjek ne vjeruje svojim ocima.

Ostavite komentar