U trendu

Vučić: I vojska i vežba – za mir i za očuvanje slobode

PEŠTER – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, po završetku Združene vojne vežbe „Vek pobednika“, da Vojska Srbije ni izbliza nije ona vojska od pre pet godina, ali da je to zasigurno vojska za očuvanje mira i slobode Srbije.

„Ovo radimo da bi mogli da sačuvamo slobodu i mir zemlje“, rekao je Vučić na Pešteru, čestitajući svim prpadnicima Vojske Srbije koji su danas izveli vežbu na 10 lokacija u zemlji.

Kako kaže, vežba je bila veoma teška i zahtevna.

„Nismo imali nikakvih nesreća, momci su obavili posao na izvanredan način. Hvala svima“, rekao je Vučić.

Predsednik je poručio da će nastaviti ulaganja u Vojsku Srbije i da će se do kraja 2019. godine videti ogroman napredak.

Podvukao je i da će Srbija do marta naredne godine imati ukupno 14 Migova 29.

„Presrećan sam zbog onoga što smo danas videli. Nigde kao u vojsci nije potrebno vreme da se vidi uložen, trud, napor i finansijska sredstva. Kada uporedimo ono što smo imali 2013. godine i danas – to prosto nisu iste vojske“, poručio je Vučić.

Kako je rekao, krajem 2019. videće se ogroman napredak u vojsci, jer najviše sredstava od oržuja i oruđa stiže početkom i polovinom sledećer godine.

„Time Srbija pokazuje da čuva sebe i da može da unapredi svoju vojsku“, poručio je Vučić.

Kako je rekao, danas je viđeno osam Migova 29, od 10 koliko ih imamo, a do kraja marta Srbija će ih imati ukupno 14.

„A, nikada pet nismo mogli da dignemo u vazduh“, primetio je Vučić.

Poručio je da sve to radimo da bismo mogli da sačuvamo slobodu, nezavisnost i mir.

„Nije oružje tu da bismo bismo ga upotrebili. Vojnici moraju da budu spremni da ga, ne daj bože, upotrebe, ali imamo ga i unapređujemo armiju, pre svega, zbog činjenice da armija vrši preventivni uticaj i da svako razmišlja kakav bi odgovor Srbije bio u slučaju eventualnog napada“, poručio je predsednik Srbije.

Napomenuo je i da će država nastaviti da radi sve da vojska živi bolje, da povećava plate, gradi stanove, ali i da pomaže onima koji su već uzeli stambene kredite.

„I penzioneri danas i sutra dobijaju najviše penzije, a to smo uspeli zahvaljujući teškim reformama. U svim oblastima vidi se napredak i boljitak“, rekao je Vučić.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je predsedniku Srbije, načelniku Geenralštaba i svim oficirima i vojnicima na uspešno organizovanoj vežbi.

„Da bi se sačuvao mir, za to Srbija mora da ima razvijene moćne oružane snage. To kod nas izaziva ponos. Želim uspeh u radu Vojsci Srbije i da na ovom prostoru trajno vlada mir“, poručio je Dodik.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike