U trendu

Vučić: Ja sam za razgraničenje sa Albancima

ŠID – Zalažem se za razgraničenje sa Albancima, izjavio je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Da imamo teritoriju za koju se ne zna ko je kako tretira i šta kome pripada – to je uvek izvor potencijalnih sukoba i problema“, objasnio je Vučić u izjavi novinarima u Šidu.

„Ja se zalažem i to ne krijem, svakako se zalažem i to je politika koju predstavljam, a da li će ona dobiti podršku naroda ili ne, ali ja se zalažem za razgraničenje sa Albancima“, rekao je Vucičh.

Da li ćemo uspeti u razgraničenju ne zavisi od nas, kaže predsednik Srbije i primećuje:

„Za tango je potrebno dvoje“.

Rešenje za Kosovo i Metohiju, ako ga bude, istakao je, mora da bude sveobuhvatno, a ne jednostavno, niti uprošćeno, kako neki zamislsjaju.

Rekao je da, za razliku od Tačija i Haradinaja i pojedinih zapadnih predstavnika, i onih u domaćoj javnosti koji sve znaju, a nisu nijednom razgovarali niti prisustvovali bilo kakvim razgovorima, ne želi da iznosi neke stvari, jer bi time rušio našu poziciju i „otvarao karte“.

„Nisam neodgovoran i neću da izlazim sa ‘veličanstvenim patriotskim izjavama'“, rekao je Vučić i dodao da zna svoj posao i da ga radi u najboljem interesu Srbije.

Vucičh je rekao da će nedvosmisleno rečhi šta misli kada bude bilo blizu nekog opiplijivog rešenja.

„To mora da bude sveobuhvatan plan koji se tiče mngoo toga, i ne jednostavan ili uprošćen kako neki zamišljaju“, rekao je i naglasio da ne može da govori o čemu pregovara sa kosovskim Albancima, jer bi tako otvorio karte Srbije u pregovorima.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike