U trendu

Jedno sam siguran – rešenje neće biti bezbolno za Srbe

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da još nema predlog rešenja za KiM, da nije siguran da će ispoštovati da to rešenje ponudi do kraja aprila, obećao da će na njemu sigurno raditi ozbiljno, odgovorno i hrabro, ali i konstatovao da ono sigurno za Srbe neće biti lako.

„Rekao sam da će to biti krajem aprila. Nisam siguran da će biti, ali uradiću to ako bude bilo moguće, govorim samo o javnoj prezentaciji, da ne oslabim poziciju Srbije, ništa više od toga“, rekao je Vučić na pres konferenciji koju je imao s premijerom nemačke pokrajine Baden Virtenberg Vinfridom Krečmanom, a odgovarajući na pitanja novinara.

Dodao je da ne spada u ljude koji su za to da se održava zamrznuti konflikt i čekaju bolja vremena…

„Jer toga nema, od toga ćemo dočekati samo teža i lošija vremena“, poručio je, dodajući da naše probleme ne treba da ostavljamo deci, već da ih sada i sami rešavamo i to dijalogom.

Primetio je, međutim, da sa kakvim god rešenjem da izađe, uveren je da će ono biti docekano „na nož“, i to svuda u okruženju, i u svetu, ali posebno ovde u Srbiji.

„Ne zaboravite, ako zaista želite rešenje vi morate da pobedite na referendumu u svojoj zemlji. Dakle, nije meni cilj da nešto kažem da bih zadovoljio nekoga na zapadu, a da do rešenja ne dođe. Meni je cilj da zadovoljimo građane Srbije i da do rešenja dođemo i da građani Srbije, ne mogu da kažem da budu srećni, ali da dobro razumeju šta nam je budućnost, a da istovremeno ne budu poniženi lošim rešenjem“, rekao je Vučić.

U svakom slučaju, dodao je, on će na rešenju raditi ozbiljno, odgovorno i hrabro, sa željom da se ono pronađe.

„Jedino u šta sam siguran je da ono neće biti bezbolno za nas Srbe“, zaključio je.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Vladimir Urosevic

    Nista ti ne resavas,ko si ti da to resavas.Makni ruke od toga i gledaj svoja posla.Ako imas malo pameti Predsednice okani se corava posla.Imas mandat obezglavljenog naroda,prema tome pamet u glavu.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike