Vučić: Kadrovske promene za budućnost srpske armije

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da su kadrovske promene u Vojsci Srbije najbolja rešenja za budućnost srpske armije.

Vučić je, upitan koji su razlozi za smene oficira, budući da je načelnik Generalštaba penzionisan, rekao da su ljudi promenili određena mesta i da se gledalo gde i ko može da unese novu energiju.

„Verujemo da Miroslav Talijan može da unese novu energiju u Specijalnu brigadu. To nam je to jedna od najboljih jedinica, a lično uvek očekujem više i još bolje rezultate. Tu je general Zoran Veličković penzionisan, tu nije bilo smena“, rekao je predsednik.

Naveo je i da su Goran Radovanović, Mladen Vuruna i Bojan Zrnić veoma odgvorni, ljudi, sposobni oficiri, te da su napravljene promene i da se očekuje da daju doprinos na novim funkcijama i mestima.

„Ne možete da kažete da je smenjen direktor VBA Petar Cvetković, pošto on postaje zamenik načelnika Generalštaba, naprotiv, možete da kažete da je napredovao“, naznačio je predsednik.

Izrazio je uverenje da su nova kadrovska rešenja najbolja za budućnost naše vojske i dodao da je on, kao vrhovni komandant Vojske Srbije, preuzeo odgovornost za to.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike