U trendu

Vučić na promociji potporučnika: Vojska Srbije garant stabilnosti u regionu

Predsednik Srbije Aleksandr Vučić izjavio je danas u Beogradu da je Vojska Srbije snažan garant očuvanja stabilnosti u regionu i bezbednosti Srbije i svih njenih gradjana.

On je pred Skupštinom Srbije, na promociji najmladje klase oficira, naglasio značaj njihovog školovanja i stručnog usavršavanja, ističlući značaj Unvierziteta odbrane.

Podsetio je na srpske vojskovodje Stepu Stepanovića i Radomira Putnika i izrazio uverenje da će i najmladja generacija potporučnika „nastaviti njihovim putem i uvek biti uz svoj narod“.

Vučić je istakao da čvrsta opredeljenost Srbije za vojnu neutralnost ne znači nezaintersovanost već posvećenost očuvanu mira i stabilnosti, o čemu, kako je rekao, najbolje govori učešće vojnika iz Srbije u mirovnim misijima širom sveta.

Na svečanosti kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada rodjaka kadeta i drugih gradjana, Vučić je čestitao najmladjim potporučnicima prve oficirske činove.

Vučić je trojici najboljih uručio oficirske sablje, načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general LJubiša Diković najuspešnijim kadetima je uručio pištolje s posvetom, dok je ministar odbrane Aleksandar Vulin najboljim kadetima Medicinskog fakulteta VMA uručio paradne bodeže.

Prvi u rangu medju kadetima 138. klase Vojne akademije je Aleksandar Ilić, drugi je Ivan Dimitrijević dok je treća u rangu Marija Lukić.

U vidu Kopnena vojska najbolji je Milan Stevanović, a u Ratnom vazduhoplovstvu i protivvazduhoplovnoj odbrani Stefan Marković.

Najbolji u službi 138. klase Vojne akademije je Vladimir Marković dok su najbolji na Medicinskom fakultetu VMA Miloš Danilović, Stefan Petković i Aleksandra Djajić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.