Vučić: Na RTV sve po propisu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su smene urednika na Radio televiziji Vovodine po propisu i da nije bilo upliva politike, već je sve rešavano kroz Upravni odbor.

“Ja koliko vidim tamo se stvari po prvi put dešavaju po zakonu. Zašto da budem zabrinut kada se stvari dešavaju po zakonu. Niko ne lupa table nikakve, niko ne smenjuje ljude i ne dovodi ljude iz Beograda po partijskoj liniji, kao što su to radili 2008. i 2011. godine”, rekao je Vučić novinarima u Šimanovcima.

On je ocenio da je tamo sve čisto i u skladu sa zakonom, bez upliva politike.

Vučić je rekao da ne misli da neko treba da ima “naslednu funkciju” i da se uvodi “monarhizam” u javna preduzeća da bi oni koje su postavili Bojan Pajtić i Bojan Kostreš  “bili negde do kraja života”.

“Više me zanima kada će da počne racionalizacija RTV i RTS, izbori su prošli. Četiri godine treba da se radi u Srbiji. Ono što me mnogo više zanima je kada će da krene racionalizacija da mi ne bismo trošili državne pare, jer mi je sporazum sa MMF-om mnogo važniji od žalopojki Bojana Pajtića i Bojana Kostreša i njihovih političkh prijatelja i poslušnika”.

U RTV su u prethodnom periodu smenjeni programski direktor Slobodan Arežina, zatim su ostavke podneli direktor Srdjan Mihajlović i direktorka TV Novi Sad Marjana Jović, a smenjeno je još 14 urednika koji su bili zaduženi za informativni program.

Novinarska udruženja i pojedine stranke ocenili su da je reč o političkim smenama i pritiscima vladajuće strukture.

Povezane vesti:

Zaposleni u RTV: Nismo dobili odgovore

SNS: Ne mešamo se u uredjivanje medija

Zaposleni u RTV pitaju zašto su smenjeni preko noći

Vlast sprovodi političko nasilje

Političke smene i čistke na RTV-u

RTV: Glavna urednica dala ostavku, na delu smene urednika

(Beta)

Ostavite komentar